Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 5η Πανελλήνια Ημερίδα Αυτισμού το Σάββατο στις 16 Μαρτίου!!!

21/03/2019

Το διαφορετικό σημαίνει περισσότερο!!!

Πέρα από κάθε προσδοκία η επιτυχία της Ημερίδας για τον Αυτισμό που διοργανώθηκε από το Πρότυπο Θεραπευτικό Κέντρο, το Σάββατο 16 Μαρτίου στα πλαίσια των δράσεων της 2ας Απριλίου που έχει καθιερωθεί ως η παγκόσμια ημέρα Αυτισμού από το 2007. Η προσέλευση και η προσήλωση του κόσμου φέτος, όπως και όλα τα χρόνια, ήταν απολύτως συγκινητική.

Στην Ημερίδα εισαγωγικός και κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Μποχατζιάρ Σπ. Ευάγγελος, Λογοπαθολόγος, Ειδικός Παιδαγωγός INPP Sc. P, Ειδικευμένος στον Αυτισμό και στις Μαθησιακές Διαταραχές σε Αμερική και Αγγλία, Διευθυντής του Πρότυπου Θεραπευτικού Κέντρου και Ινστιτούτου Ίρλεν Ελλάδας με θέμα «Μάθετε τα πάντα για τον Αυτισμό – Εξερευνήστε το δώρο της διαφορετικότητας. Μια ολιστική προσέγγιση».

Ακολούθησε η ομιλία της κ. Λιόλιου Αργυρώς, Ιδιώτης Παιδίατρος στην Πάτρα με μετεκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης στην Παιδιατρική Διατροφή και ειδίκευση στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου στη  Πρώιμη Βρεφική Διατροφή με θέμα «Η τυπική ανάπτυξη του παιδιού από  την γέννηση έως και την ηλικία των  5 ετών».

Συνέχεια είχε η ομιλία της κ. Γρηγοράτου Μαρ. Κωνσταντίνας, Ψυχολόγος, Msc αντιμετώπιση του πόνου, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Συντονίστρια Σχολών Γονέων (Εξελικτικό Σύστημα Μαρίας Χουρδάκη), Αγχώδεις Διαταραχές-Κρίσεις Πανικού, με  θέμα «Η ψυχολογία των γονιών παιδιών με Αυτισμό και ο ρόλος του θεραπευτή ψυχολόγου».

Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με την ομιλία της κ. Καπερώνη Μαριάννας, Λογοθεραπεύτρια και εκπαιδευμένη συνθεραπεύτρια σε Αυτισμό – Διαταραχές Επικοινωνίας, με θέμα «Αυτισμός, ηλεκτρονική επικοινωνία & διαδίκτυο»

Ο κος Μποχατζιάρ Σπ. Ευάγγελος επισημαίνει ότι «Είναι επιτακτική ανάγκη να δεχτούμε τα άτομα με διαφορετικότητα και να δώσουμε στα παιδιά μας το χώρο που τους αξίζει. Η βάναυση εμμονή μας με την ομοιομορφία σκοτώνει την ίδια μας τη φύση. Διώξτε κάθε φόβο και προκατάληψη για τον αυτισμό και δουλέψτε με τα παιδιά σας το συντομότερο δυνατό. Τα παιδιά αυτά μπορούν να μας εκπλήξουν. Τα παιδιά αυτά αποδεικνύεται ότι είναι πολύ χρήσιμα για το ανθρώπινο είδος. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να κρύβεται πίσω από ένα αυτιστικό μυαλό! Αντιμετωπίστε τα παιδιά αυτά σαν πραγματικούς επιστήμονες και κάποια μέρα μπορεί να γίνουν!!!

ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!

 

Και συμπληρώνει: «Δεν πρέπει να στεκόμαστε στο τι δεν μπορεί να κάνει ένα αυτιστικό παιδί αλλά στο τι μπορεί να κάνει με τον δικό του διαφορετικό τρόπο επειδή ακριβώς είναι διαφορετικό. Αυτό είναι που το κάνει μοναδικό.

Τέλος, θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολύτιμους συνεργάτες μου  καθώς και στον κόσμο για την έμπρακτη στήριξη του στον αγώνα μας για τα δικαιώματα των παιδιών με Αυτισμό. Το μήνυμα που αφήνουν είναι πραγματικά ελπιδοφόρο!

Χρειάζεται πολλά χρώματα για να φτιαχτεί το ουράνιο τόξο…»

Το Πρότυπο Θεραπευτικό Κέντρο – Ινστιτούτο Ίρλεν Ελλάδας, νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει  όλους τους χορηγούς της Ημερίδας, την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Βίκος Α.Ε., το ξενοδοχείο Adonis Hotel, την SUPERFAST FERRIES & την ΑΝΕΚ LINES, τα ζαχαροπλαστεία Choco Caramel, Dolce & Max Perry, που συνέβαλαν με την καλύτερη δυνατή στήριξή τους για την διεξαγωγή της Ημερίδας. Επίσης νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τους χορηγούς επικοινωνίας, την εφημερίδα Γνώμη, τον τηλεοπτικό σταθμό Lepando καθώς και τα ραδιόφωνα Skai Patras 89,4, Sport 104,1,  Παλμός, Μελωδία 100,4, όπου συνέβαλαν και αυτά με την σειρά τους με την καλύτερη δυνατή προβολή της Ημερίδας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και δικτύωσης.

 

 

Επιστημονικός Υπεύθυνος:

Μποχατζιάρ Σπ. Ευάγγελος

Λογοθεραπευτής – Ιrlen Diagnostician – Clinic Director –  trainer,   INPP  Sc. P.

Διευθυντής Πρότυπου Θεραπευτικού Κέντρου Πάτρας & Ινστιτούτου Ίρλεν Ελλάδας

INPP School Program (The Institute for Neuro-Physiological Psychology, Chester UK)

Θεραπευτής Lidcombe(Τραυλισμός προσχολικής ηλικίας – εκπαίδευση γονέων)

Ειδικευμένος στην Αμερική(Ιrlen Institute International HQ, L. Beach, USA)

Υπεύθυνος Διαγνώσεων Ίρλεν Κύπρου, Βουλγαρίας, Ιταλίας & Oμάν (Ην. Αραβικά Εμιράτα) – Εκπαιδευτής Ίρλεν