Μποχατζιάρ Σπ. Ευάγγελος

Λογοθεραπευτής  Ιrlen Diagnostician, SI, INPP S. P.

Διευθυντής Πρότυπου Θεραπευτικού Κέντρου & Ινστιτούτου Ίρλεν Ελλάδας

O κ. Ευάγγελος Μποχατζιάρ γεννήθηκε στην Πάτρα το 1983. Απόφοιτος λογοθεραπείας του ΑΤΕΙ Πατρών. Εξειδικευμένος στη δυσλεξία. Δουλεύει με παιδιά με δυσλεξία και μαθησιακές διαταραχές από το  2006. Έχει την δική του κλινική στην Πάτρα από το 2007. Από το 2009 δραστηριοποιείται στο χώρο της εκπαίδευσης  πραγματοποιώντας σε μηνιαία βάση σεμινάρια επιστημονικών εξειδικεύσεων. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό σχετικά με την ειδική παρέμβαση σε παιδιά με δυσλεξία καθώς και μαθησιακές δυσκολίες. Εκπαιδεύτηκε το 2008 σαν ειδικός θεραπευτής του συνδρόμου Ίρλεν  σε παιδιά και ενήλικες, από εκπαιδευτές στο Ην. Βασίλειο από όπου και πήρε τον τίτλο της εξειδίκευσης στη δυσλεξία από το κρατικό εκπαιδευτικό συμβούλιο του Ην. Βασιλείου. Στη συνέχεια, ξεκίνησε τον αγώνα για την ενημέρωση του κόσμου και των ειδικών, σχετικά με τις νέες αντιλήψεις στο χώρο της δυσλεξίας  μέσω συνεχόμενων σεμιναρίων  και αρθρογραφιών  σε όλη την Ελλάδα. Τον Ιανουάριο του 2010  εφόσον συμπλήρωσε στο δυναμικό του πάνω από 300 περιστατικά δουλειάς πάνω στο σύνδρομο Ίρλεν  και  Δυσλεξία σε Ελλάδα και Κύπρο, συνέχισε την εξειδίκευση του στην Αμερική (Ιrlen Institute International HQ, L. Beach, Kαλιφόρνια) όπου και πήρε την πιστοποίηση σαν ειδικός θεραπευτής στα οπτικά αντιληπτικά προβλήματα παιδιών και ενηλίκων. Αυτή τη στιγμή είναι εκπαιδευτής της μεθόδου Ίρλεν  και υπεύθυνος διαγνώσεων στην Κύπρο και στην Ιταλία. Τον Απρίλιο του 2014 βραβεύτηκε με παγκόσμια τιμητική διάκριση από το Διεθνές Ινστιτούτο ΙΡΛΕΝ στην Αμερική συμμετέχοντας σε παγκόσμιο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο Ην. Βασιλείου,  για την αναγνώριση της αφοσίωσής του από επαγγελματίες ειδικής αγωγής ανά τον κόσμο, προσφέροντας ουσιαστική βοήθεια παγκοσμίως σε παιδιά με μαθησιακές διαταραχές. Επιπλέον, το 2014 εκπαιδευτικά και  θεραπευτικά ξεκίνησε επίσημα πια, τη συνεργασία του με κλινικές ειδικής αγωγής σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και είναι υπεύθυνος διαγνώσεων του Ομάν στην Κλινική White Hands Center for Assistive Technology and Rehabilitation.

Παράλληλα, το 2009 συνέχισε την εξειδίκευσή του στις μαθησιακές δυσκολίες από το Ινστιτούτο Νευροφυσιολογίας και ψυχολογίας στο Chester στην Αγγλία, το πρόγραμμα δασκάλων, στα πλαίσια της διάγνωσης και αποκατάστασης νευροαναπτυξιακής καθυστέρησης σε παιδιά με ειδικές  μαθησιακές δυσκολίες ή διαταραχές συντονισμού και προσανατολισμού. Είναι επίσης ειδικός θεραπευτής τραυλισμού προσχολικής ηλικίας βάσει του προγράμματος Lidcombe και εκπαιδευτής γονέων. Τέλος, από το 2010 είναι θεραπευτής αισθητηριακής ολοκλήρωσης συμμετέχοντας σε αντίστοιχα εισαγωγικά σεμινάρια.

Το πάθος του είναι η πραγματική και ουσιαστική στήριξη των παιδιών με μαθησιακά προβλήματα και όντας ο ίδιος πατέρας τριών παιδιών πιστεύει πως κάθε άνθρωπος έχει ίσα δικαιώματα στη μάθηση.