Μποχατζιάρ Σπ. Ευάγγελος

Λογοθεραπευτής  Ιrlen Diagnostician, INPP Sc. P.

Mέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Αυτισμού

Μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Λογοπαθολόγων και Φωνηάτρων (International Association of Logopedics and Phoniatrics -IALP)

Ημερομηνία Γέννησης: 13/1/1983

Τηλ. 2610 433 852

Κιν. 6972817589

E mail: info@mpoxatziar.gr 

Διεύθυνση : Αθηνών 231 Πάτρα 26442

Διευθυντής Πρότυπου Θεραπευτικού Κέντρου –  Ινστιτούτου Ίρλεν Ελλάδας

Απόφοιτος λογοθεραπείας του ΑΤΕΙ Πατρών. Εξειδικευμένος στον αυτισμό και στην δυσλεξία. Δουλεύει με παιδιά με δυσλεξία, μαθησιακές διαταραχές και αυτισμό από το  2006. Έχει την δική του κλινική στην Πάτρα από το 2007. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό σχετικά με την ειδική παρέμβαση σε παιδιά με δυσλεξία, αυτισμό καθώς και μαθησιακές δυσκολίες. Εκπαιδεύτηκε το 2008 σαν ειδικός θεραπευτής του συνδρόμου Ίρλεν  σε παιδιά και ενήλικες, από εκπαιδευτές στο Ην. Βασίλειο από όπου και πήρε τον τίτλο της εξειδίκευσης στη δυσλεξία από το κρατικό εκπαιδευτικό συμβούλιο του Ην. Βασιλείου. Στη συνέχεια ξεκίνησε τον αγώνα για την ενημέρωση του κόσμου και των ειδικών, σχετικά με τις νέες αντιλήψεις στο χώρο των αναπτυξιακών διαταραχών  μέσω συνεχόμενων σεμιναρίων  και αρθρογραφιών  σε όλη την Ελλάδα καθώς και σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Τον Ιανουάριο του 2010  εφόσον συμπλήρωσε στο δυναμικό του πάνω από 300 περιστατικά δουλειάς πάνω στο σύνδρομο Ίρλεν  και  Δυσλεξία σε Ελλάδα και Κύπρο, συνέχισε την εξειδίκευση του στην Αμερική (Ιrlen Institute International HQ, L. Beach,Kαλιφόρνια) όπου και πήρε την πιστοποίηση σαν ειδικός θεραπευτής στα οπτικά αντιληπτικά προβλήματα παιδιών και ενηλίκων. Αυτή τη στιγμή είναι εκπαιδευτής της μεθόδου Ίρλεν  και υπεύθυνος διαγνώσεων στην Κύπρο, στην Ιταλία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα( Μουσκάτ, Ομαν) . Παράλληλα, ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή του στις μαθησιακές δυσκολίες από το Ινστιτούτο Νευροφυσιολογίας και ψυχολογίας στο Chester στην Αγγλία, το πρόγραμμα δασκάλων, στα πλαίσια της διάγνωσης και αποκατάστασης νευροαναπτυξιακής καθυστέρησης σε παιδιά με ειδικές  μαθησιακές δυσκολίες ή διαταραχές συντονισμού και προσανατολισμού. Είναι επίσης ειδικός θεραπευτής τραυλισμού προσχολικής ηλικίας βάσει του προγράμματος Lidcombe και εκπαιδευτής γονέων. Έχει παρουσιάσει εργασίες και ομιλίες σε διεθνή συνέδρια. Το Απρίλιο του 2014 βραβεύτηκε με παγκόσμια τιμητική βράβευση σε Παγκόσμιο Συνέδριο Ίρλεν για την αφοσίωση του στη στήριξη παιδιών και ενηλίκων με μαθησιακές διαταραχές μέσω της μεθόδου Ιρλεν.  Το έτος 2018 θα είναι ομιλητής σε πανευρωπαϊκό συνέδριο Φωνιατρικής και λογοθεραπείας στο Ελσίνκι της Φινλανδίας παρουσιάζοντας νέα ερευνητικά δεδομένα στον αυτισμό όπως επίσης και ομιλητής στο 5ο  Παγκόσμιο Συνέδριο Αυτισμού που πραγματοποιήθηκε στο Χιούστον του Τέξας, ΗΠΑ από τις 12 -16 Νοεμβρίου 2018. Τέλος, είναι μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Αυτισμού καθώς και του Παγκόσμιου Οργανισμού Λογοπαθολόγων και Φωνηάτρων (International Association of Logopedics and Phoniatrics -IALP). Το όνομά του συγκαταλέγεται στην Παγκόσμια Εγκυκλοπαίδεια Σημαντικών Προσωπικοτήτων« Ποιος είναι Ποιος- Who is Who».

Το πάθος του είναι η πραγματική και ουσιαστική στήριξη των παιδιών με αναπτυξιακά προβλήματα και όντας ο ίδιος πατέρας τεσσάρων παιδιών πιστεύει πως κάθε άνθρωπος έχει ίσα δικαιώματα στη μάθηση και στα κοινωνικά δρώμενα.