ΙΡΛΕΝ & Πονοκέφαλοι – Ημικρανίες

«Είχα τρομερούς πονοκεφάλους κάθε μέρα όλη μου τη ζωή. Είχα πάει σε γιατρούς, μου έδιναν φάρμακα ακόμα και γυαλιά οράσεως. Τίποτα δεν βοήθησε μέχρι που άκουσα για τα φίλτρα  Ίρλεν.» Deana  S, Φοιτήτρια Πανεπιστημίου

Η μέθοδος Ίρλεν

Η μέθοδος Ίρλεν, γνωστή παγκοσμίως ως ένας τρόπος θεραπείας της φωτοευαισθησίας  και των αντιληπτικών δυσκολιών,  δεν είναι μόνο για την αντιμετώπιση αναγνωστικών και μαθησιακών προβλημάτων. Αναφορές  από κλινικούς σε όλο τον κόσμο έχουν αποδείξει πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι η μέθοδος Ίρλεν  για φυσικά συμπτώματα, στομαχόπονους, υπνηλία, ημικρανίες, ζαλάδες ή κόπωση. Όταν το φως ή το οπτικό στρες προκαλεί αυτά τα συμπτώματα, το χρώμα μπορεί να λύσει το πρόβλημα.

Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά και ενήλικες φοράνε γυαλιά με φίλτρα Ίρλεν και εκατομμύρια παιδιά χρησιμοποιούνε έγχρωμες διαφάνειες Ίρλεν για την αντιμετώπιση του συνδρόμου Ίρλεν.

«Ήμουν το παιδί με τις ημικρανίες και τους πονοκεφάλους που ξεκίνησαν από την ηλικία των 6 ετών. Όλοι ήξεραν για το πρόβλημά μου και ότι ήμουν πολύ ευαίσθητη. 50 χρόνια με χρόνιους πονοκεφάλους. Αλλά με τα φίλτρα Ίρλεν, ΟΧΙ πια πονοκέφαλοι που σχετίζονται με την φωτοευαισθησία.»

Ελίζαμπεθ, 64 ετών

«Η Παρασκευή ήταν ημέρα πονοκέφαλου γιατί ήταν ημέρα διαγωνίσματος. Χρειαζόταν να κοιμηθώ όλο το απόγευμα αυτής της ημέρας για να συνέλθω από τους πονοκεφάλους. Οι πονοκέφαλοί μου άρχισαν στην Τετάρτη Δημοτικού και συνεχίστηκαν μέχρι τα τριάντα μου χρόνια όπου παρέλαβα τα δικά μου φίλτρα Ίρλεν. Έκλαψα όταν διαπίστωσα ότι δεν έχω πονοκέφαλο πια.»

Sherrie, MFT, Σχολική Ψυχολόγος

«Με έπιανε πονοκέφαλος πολύ γρήγορα και εύκολα και μου κράταγε όλη ημέρα στο σχολείο και όταν έκανα τις εργασίες για το σπίτι. Τώρα με τα Ίρλεν φίλτρα μου, δεν έχω πια καθόλου πονοκεφάλους. Εκπληκτικό! Δεν τα βγάζω ποτέ από τα μάτια μου.»

Σάρα, 13 ετών

«Είχα συνέχεια έντονους πονοκεφάλους από τα 13 μου χρόνια. Αγαπώ το γράψιμο αλλά το κεφάλι μου γίνεται τόσο βαρύ που μου σταματάει τις σκέψεις. Είχα δοκιμάσει πολλά φάρμακα ακόμα και χειροπρακτική, αλλά τίποτα δεν τους σταματούσε εκτός από τα φίλτρα Ίρλεν. Είναι φανταστικά και τώρα είμαι δημιουργική γεμάτη ενέργεια και έμπνευση συγγραφέας.»

Τζένιφερ Κ, φοιτήτρια Πανεπιστημίου

«Είχα έντονους πονοκεφάλους κάθε μέρα. Δεν μπορούσα να συλλαβίσω σωστά τα γράμματα των λέξεων. Με έπιανε δυνατός πονοκέφαλος όταν συγκεντρωνόμουνα στις λέξεις του κειμένου. Μου έπαιρνε όλη μου την προσοχή. Οι πονοκέφαλοι με δυσκόλευαν να συγκεντρωθώ και να ακούσω. Είχα πάει σε γιατρούς, πήρα φάρμακα ακόμα και γυαλιά. Τίποτα δεν βοήθησε εκτός από τα φίλτρα Ίρλεν.»

Deana S, Φοιτήτρια Πανεπιστημίου

Προειδοποίηση

Οι πονοκέφαλοι και τα άλλα φυσικά συμπτώματα μπορεί να προέρχονται από κάποια ασθένεια. Παρακαλώ σιγουρευτείτε με μια επίσκεψη στο γιατρό σας ότι δεν προέρχονται από κάποια ασθένεια.

Έρευνα

Ο εγκέφαλος παίζει πρωτεύοντα και καθοριστικό ρόλο στο πως νιώθουμε. Δέχεται πληροφορίες από το περιβάλλον τις οποίες κατηγοριοποιεί και αποθηκεύει. Για να δουλέψει σωστά, ο εγκέφαλος πρέπει να είναι ικανός να επεξεργάζεται σωστά τα ερεθίσματα και να τα ενώνει καθώς εισέρχονται.

Έρευνες πάνω στη μέθοδο Ίρλεν δείχνουν ότι για μερικούς ανθρώπους, με πονοκεφάλους, ημικρανίες και άλλα φυσικά συμπτώματα, το φως διαταράσσει αυτό που ο εγκέφαλος καταγράφει και επεξεργάζεται. Αυτό προκαλείται λόγω της ανικανότητας αυτών των εγκεφάλων να δεχτούν και να επεξεργαστούν συγκεκριμένα μήκη κύματος του φυσικού φωτός. Δραστηριότητες που απαιτούν έντονη οπτική εργασία, όπως η ανάγνωση και η γραφή, μπορεί να είναι ιδιαίτερα στρεσογόνες και κουραστικές.

Λύσεις

Η μέθοδος Ίρλεν, χρησιμοποιεί συγκεκριμένη διαδικασία, βάσει πρακτικής εξέτασης, κατά την οποία εξακριβώνονται τα μοναδικά για τον καθένα μήκη κύματος του φωτός, στα οποία ο συγκεκριμένος εγκέφαλος του ατόμου που πάσχει έχει ευαισθησία. Τα συγκεκριμένα «επιβλαβλή» μήκη κύματος απομονώνονται και φιλτράρονται μέσα από ακριβή έγχρωμα γυαλιά. Η ικανότητα να φιλτράρονται μόνο αυτά τα μήκη κύματος του φωτός είναι το κλειδί της επιτυχίας της μεθόδου. Το φίλτρο δεν είναι σαν γυαλί ηλίου. Το μοναδικό αυτό χρώμα φέρνει άνεση, χωρίς να κάνει το περιβάλλον σκούρο ή έγχρωμο και για το λόγο αυτό μπορούν να φορεθούν μέσα και έξω από το σπίτι ακόμα και σε νυχτερινή οδήγηση.

Διάγνωση

Η διαγνωστική δοκιμασία πραγματοποιείται από πιστοποιημένο εξειδικευμένο θεραπευτή του συνδρόμου ο οποίος εξακριβώνει αν ο εξεταζόμενος είναι υποψήφιος να βοηθηθεί από τα φίλτρα Ίρλεν. Το μοναδικό αυτό φίλτρο φοριέται σαν γυαλιά, φακούς επαφής ή ακόμα και στα γυαλιά οράσεώς σας, που ήδη μπορεί να έχετε.

Γενικά:

Η διαδικασία αντιμετώπισης του συνδρόμου Ίρλεν, περιλαμβάνει δύο ραντεβού.

Tσέκαρε τον εαυτό σου

Σε ενοχλεί:

 1. Όταν είσαι στον ήλιο χωρίς γυαλιά ηλίου ή καπέλο για προστασία;
 2. Όταν είσαι σε δυνατά φώτα ή φώτα φθορίου π. χ σε ένα σούπερ μάρκετ, στο νοσοκομείο, σε σχολεία, σε φροντιστήρια;
 3. Από την αντηλιά ακόμα και τις συννεφιασμένες ημέρες;
 4. Από τις φωτεινές επιγραφές ή τα φώτα των δρόμων όταν οδηγείτε τη νύχτα;
 5. Όταν δουλεύετε στον υπολογιστή;
 6. Όταν βλέπετε τηλεόραση;
 7. Όταν κάνετε ασκήσεις στο χαρτί;
 8. Όταν κοιτάζετε ρίγες, σχέδια ή έντονα χρώματα;
 9. Όταν κοιτάζετε αντικείμενα με υψηλές αντιθέσεις όπως μαύρο με άσπρο;
 10. Όταν διαβάζετε για μεγάλα χρονικά διαστήματα;
 11. Όταν κάνετε ασκήσεις που απαιτούν έντονη οπτική δραστηριότητα, όπως ράψιμο, σταυρόλεξα, κρυπτόλεξα κ. α.
 12. Όταν δουλεύετε κάτω από έντονα φώτα ή φώτα φθορίου;
Αν απαντήσατε ΝΑΙ σε 3 ή περισσότερες από τις παραπάνω ερωτήσεις, είναι πιθανόν να επωφεληθείτε από τα έγχρωμα φίλτρα Ίρλεν. Για περισσότερες πληροφορίες, κάνετε κλικ εδώ