3η Πανελλήνια Ημερίδα Αυτισμού!!!

09/03/2017

Το ποσοστό του Αυτισμού στις μέρες μας έχει αυξηθεί εντυπωσιακά και αναμφισβήτητα. Έχουμε πλέον φθάσει στο σημείο όπου ο καθένας μας μπορεί να έχει έρθει σε επαφή με κάποιον στο ιδιαίτερα ευρύ και δυστυχώς ανεξερεύνητο φάσμα του Αυτισμού. Ο Αυτισμός καθώς τα χρόνια περνούν έχει αποδεδειγμένα χαρακτηριστεί σαν Θείο δώρο και μάλιστα πολύτιμο ανάμεσα στο σύνολο.

Η έλλειψη γνώσης όμως ιδιαιτέρως σε πιο εξειδικευμένες περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει μεγάλο πόνο τόσο στο ίδιο άτομο όσο και ολόκληρο το κοινωνικό του περίγυρο προκαλώντας ανεπούλωτες πληγές.

Τα παραπάνω αναφέρει ο επιστημονικός σύμβουλος του Πρότυπου Θεραπευτικού Κέντρου της Πάτρας, λογοθεραπευτής, Ευάγγελος Μποχατζιάρ, ενόψει της διοργάνωσης της 3ης Πανελλήνιας Ημερίδας Αυτισμού που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11/3 στην αίθουσα Αγορά Αργύρη.

Για πρώτη φορά στα Πανελλήνια δρώμενα, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να δουν και να γνωρίσουν από κοντά αληθινές περιπτώσεις Αυτισμού μέσα από πραγματικές μαρτυρίες ατόμων και των γονέων τους, που βίωσαν το μυστηριώδες αυτό φάσμα και κατάφεραν τελικά να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με κάθε λεπτομέρεια.

«Σας περιμένουμε όλους κοντά μας στην ανιδιοτελή προσπάθεια μας να ευαισθητοποιήσουμε το πλήθος και το σίγουρο είναι ότι μετά το πέρας της Ημερίδας όλοι θα γνωρίζεται κάτι σημαντικό και χρήσιμο.», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Αξίζει να να αναφέρουμε ότι το Πρότυπο Θεραπευτικό Κέντρο δραστηριοποιείται στο χώρο της ειδικής αγωγής από το 2006 θεραπευτικά και από ο 2009 εκπαιδευτικά, πραγματοποιώντας σεμινάρια εξειδίκευσης και κατάρτισης ειδικών.

Έχει αναλάβει την ευθύνη της διοργάνωσης Πανελληνίων Ημερίδων σχετικά με τις Μαθησιακές Διαταραχές (πέντε Πανελλήνιες Ημερίδες Μαθησιακών Διαταραχών) και τον Αυτισμό (τρεις Πανελλήνιες Ημερίδες Αυτισμού) όπου εξειδικεύεται με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία σε Πάτρα και Αθήνα. (Δείτε σχετικά links στο  www.mpoxatziar.gr στη κατηγορία «Είπαν για εμάς»

Είναι ένα πλέον υπερσύγχρονο Κέντρο αποκατάστασης Αναπτυξιακών προβλημάτων με πρωτοποριακές μεθόδους Θεραπείας επιστημονικά αποδεδειγμένες και πιστοποιημένες σε Ευρώπη και Αμερική.