Γνωρίζοντας τα παιδιά με Αυτισμό…

13/03/2017

Το ποσοστό του Αυτισμού στις μέρες μας έχει αυξηθεί εντυπωσιακά και αναμφισβήτητα. Έχουμε πλέον φθάσει στο σημείο όπου ο καθένας μας μπορεί να έχει έρθει σε επαφή με κάποιον στο ιδιαίτερα ευρύ και δυστυχώς ανεξερεύνητο φάσμα του Αυτισμού.

Η κοινωνία μας όμως δεν είναι επαρκώς ενημερωμένη ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα άτομα αυτά. Αυτό το κενό ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης επιχείρησε να καλύψει με μία ιδιαίτερα πετυχημένη Ημερίδα που διοργάνωσε το Πρότυπο Θεραπευτικό Κέντρο και Ινστιτούτο Ίρλεν Ελλάδας.

«Ο Αυτισμός, καθώς τα χρόνια περνούν, έχει αποδεδειγμένα χαρακτηριστεί σαν Θείο δώρο και μάλιστα πολύτιμο ανάμεσά στο σύνολο. Η έλλειψη γνώσης, όμως, ιδιαιτέρως σε πιο εξειδικευμένες περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει μεγάλο πόνο τόσο στο ίδιο το άτομο όσο και σε ολόκληρο τον κοινωνικό του περίγυρο, προκαλώντας ανεπούλωτες πληγές.», αναφέρει ο λογοθεραπευτής και διευθυντής του Κέντρου Ευάγγελος Σπ. Μποχατζιάρ προσθέτοντας :

«Στόχος της διοργάνωσης αυτής ήταν να ευαισθητοποιήσουμε το πλήθος και όλοι μετά το τέλος της να γνωρίζουν κάτι σημαντικό και χρήσιμο για τον Αυτισμό.»

Η αίθουσα της Αγοράς Αργύρη όπου φιλοξενήθηκε η εκδήλωση ήταν κατάμεστη από απλούς πολίτες αλλά και νέους επιστήμονες που θέλησαν να ενημερωθούν για ένα τόσο ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα.