Όσα έχω μέσα μου !!!

21/03/2017

 

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η Πανελλήνια Ημερίδα Αυτισμού από το Πρότυπο Θεραπευτικό Κέντρο – Ινστιτούτο Ίρλεν Ελλάδας στην Πάτρα, το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017, στη κατάμεστη αίθουσα της Αγορά Αργύρη, του δήμου Πατρέων, καθώς η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε τα 900 άτομα.

Εισαγωγικός και κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ευάγγελος Σπ. Μποχατζιάρ λογοθεραπευτής, ειδικός παιδαγωγός Irlen Diagnostician, S.I., INPP Sc.P. ειδικευμένος στις μαθησιακές διαταραχές (The Institute for Neuro – Physiological Psychology, Chester UK, Irlen Institute International HQ USA) διευθυντής Πρότυπου Θεραπευτικού Κέντρου Πάτρας και του Ινστιτούτου Ίρλεν Ελλάδας με θέμα : «Όσα έχω μέσα μου»

Ακολούθησε  η ομιλία της Μαριάννας Καπερώνη, λογοθεραπευτριας  και εκπαιδευμένης συνθεραπέυτριας σε Αυτισμό – Διαταραχές επικοινωνίας με θέμα «Το μυστήριο του υψηλά λειτουργικού Αυτισμού (Σωστή αλλά μη κατανοητή ομιλία)» καθώς και του Βανδώρου Κων/νου, ψυχολόγου ειδικευμένου στην διαπαιδαγώγηση στην παιδική και την εφηβική ηλικία με θέμα : «Όσο και αν θέλω να επικοινωνήσω μαζί σου, τελικά μένω μόνος. και νιώθω…».Στη συνέχεια μίλησε η Βανδώρου Γερασιμούλα, μαμά παιδιού με Αυτισμό, η οποία διηγήθηκε τη δική της αληθινή μαρτυρία καθώς και την εξέλιξη του παιδιού της, με πολύ συγκινητικά λόγια. Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με την ομιλία της Ανδρονικάκη Βάγιας, προπτυχιακή φοιτήτρια λογοθεραπείας ΤΕΙ Ηπείρου με θέμα : «Σύνδρομο ASPERGER».

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Ν. Νικολόπουλος βουλευτής Αχαίας, ο Θωμάς Γκορίλας πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και φίλων ατόμων με Αυτισμό, και η αντιπρόεδρος Αναστασία Μανωλοπούλου καθώς επίσης και ο Ευάγγελος Τσίγγος πρόεδρος του Συλλόγου Ήλιος, ατόμων με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές – Αθήνα.


Οι συμμετέχοντες από την 3η Πανελλήνια Ημερίδα Αυτισμού έμειναν ενθουσιασμένοι, αναφέροντας :

«Πραγματικά φεύγουμε από την Ημερίδα εντυπωσιασμένοι γνωρίζοντας πολλά πλέον για τον Αυτισμό. Όλοι οι ομιλητές ήταν κατανοητοί, άμεσοι και μεταδοτικοί. Συγχαρητήρια στο Πρότυπο Θεραπευτικό Κέντρο για τη κίνηση αυτή να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία μας και μάλιστα αφιλοκερδώς στους δύσκολους καιρούς που ζούμε «, Γεωργία

«Όλοι οι ομιλητές αξίζουν συγχαρητήρια, γιατί ο καθένας με το δικό του τρόπο κράτησε το ακροατήριο, ώστε να μη χάσει το ενδιαφέρον του. Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον και πολύς κόσμος!», Πόπη

Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για την διοργάνωση και την διεξαγωγή της Ημερίδας! Μόνο θετική εντύπωση μας άφησε», Κατερίνα

Πολλά συγχαρητήρια στον κο. Μποχατζιάρ και σε όλη την ομάδα του Πρότυπου Θεραπευτικού Κέντρου. Ήρθαμε από Αθήνα για να παρακολουθήσουμε την Ημερίδα και μόνο θετική εντύπωση μας άφησε. Πραγματικά άξιζε το κόπο και θα ήθελα να συμμετάσχω σε όλες τις δραστηριότητες του Κέντρου «, Δημήτρης

Οι διοργανωτές της Ημερίδας ευχαριστούν όλους τους υποστηρικτές τους, στη προσπάθεια για ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου γύρω από την ανάπτυξη του παιδιού και ειδικότερα στον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη που συνέβαλε στην ευγενική παραχώρηση της αίθουσας Αγορά Αργύρη.

Ευχαρίστησαν τους χορηγούς επικοινωνίας για τη συμβολή τους στην καλύτερη δυνατή προβολή της Ημερίδας καθώς και το ζαχαροπλαστείο Εντελβάις και το αρτοποιείο Βιεννέζικο, για τη καλύτερη δυνατή υποστήριξή τους.

«Ευχαριστούμε πολύ!» Το ένθερμο κοινό σαν εσάς μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε το ιερό έργο πάνω στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για το κόσμου του Αυτισμού και όχι μόνο! Πολλά συγχαρητήρια και στο ένθερμο κοινό», επεσήμανε ο κ. Μποχατζιάρ.