Πλήρης ενημέρωση για τον Αυτισμό!!!

24/02/2016

 

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου η 2η Πανελλήνια Ημερίδα Αυτισμού, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Πατρέων Αγορά Αργύρη, με θέμα «Ο Αυτισμός μου ανάμεσά σας.»

 

Εισαγωγή και κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Ευάγγελος Σπ. Μποχατζιάρ λογοθεραπευτής, ειδικός παιδαγωγός Irlen Diagnostician, S.I., INPP Sc.P. ειδικευμένος στις μαθησιακές διαταραχές (The Institute for Neuro – Physiological Psychology, Chester UK, Irlen Institute International HQ USA) διευθυντής Πρότυπου Θεραπευτικού Κέντρου Πάτρας και του Ινστιτούτου Ίρλεν Ελλάδας με θέμα :»Ο Αυτισμός μου ανάμεσά σας.»

Ακολούθησε η ομιλία της Μαρίας Αναστασάκη, ψυχολόγου, σύμβουλου ψυχικής υγείας με θέμα : «Η ψυχολογία του Διάχυτου» και συνέχισε η Μαριάννα Καπερώνη, λογοθεραπεύτρια, εκπαιδευμένη συνθεραπέυτρια – υποβολέας σε Αυτισμό – Διαταραχές επικοινωνίας, με θέμα : «Η μαγεία του λειτουργικού Αυτισμού.» Η Ημερίδα κατέληξε με την ομιλία της Παναγιώτας Κατσούλη, ειδικής παιδαγωγού με θέμα : «Αυτισμός και γενική αγωγή».

Το πολυδιάστατο αυτό θέμα αναλύθηκε από τη πλευρά του κάθε ομιλητή, παρέχοντας στους συμμετέχοντες μια άρτια και πλήρη ενημέρωση. Η προσέλευση του κοινού ήταν μεγάλη, αφού η λίστα αναμονής ξεπέρασε τα 600 άτομα ενώ την Ημερίδα παρακολούθησαν πάνω από 250 άτομα συμπεριλαμβανομένων και αυτών που ήταν διατεθειμένοι να την παρακολουθήσουν και όρθιοι. Η είσοδος για την παρακολούθηση της Ημερίδας ήταν δωρεάν για όλους και παραχωρήθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε εκπαιδευτικούς, αποφοίτους καθώς και επιστήμονες σχετικούς με το κλάδο.

Οι διοργανωτές της Ημερίδας ευχαρίστησαν τον κόσμο που ακολουθεί και στηρίζει έμπρακτα τις δράσεις του Κέντρου, ενώ ενθουσιώδη ήταν τα ευχαριστήρια μηνύματα γονέων για το έργο που γίνεται.

Ο Ευάγγελος Μποχατζιάρ ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας Αγορά Αργύρη, όπου πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα, τους χορηγούς επικοινωνίας, ένας εκ των οποίων ήταν και η ΠΕΛΟΠΌΝΝΗΣΟΣ, το ζαχαροπλαστείο ΕΝΤΕΛΒΑΙΣ, τις ταξιδιωτικές – ναυτιλιακές εταιρίες ANEK LINES & SUPERFAST FERRIES καθώς και το ξενοδοχείο ΔΕΛΦΙΝΙ όπου συνέβαλαν και αυτοί με τη σειρά τους με τη καλύτερη δυνατή υποστήριξή τους.